Linkovi

Crna Gora: Četrnaest preminulih, do sada vakcinisano 37 hiljada osoba


Zdravstveni radnici pripremaju vakcine Sputnjik za davanje svojim kolegama u Podgorici (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)
Zdravstveni radnici pripremaju vakcine Sputnjik za davanje svojim kolegama u Podgorici (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)

Zvaničnici u Crnoj Gori su saopštili u srijedu da je, u posljednja 24 sata, od posljedica korona virusa preminulo 14 osoba, dok je u istom periodu registrovano 216 novih slučajeva infekcije.

"Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa, su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.292 uzorka na novi koronavirus", navode iz Instituta za javno zdravlje.

IJZ navodi da je po troje juče preminulih iz Podgorice i Pljevalja, po dvoje iz Berana i Nikšića, i po jedan pacijent sa Cetinje, iz Andrijevice, Rožaja i Bara, od kojih je najmlađi imao 49, a najstariji 93 godine starosti.

Prema zvaničnoj statistici Instituta, od početka epidemije sredinom marta, u Crnoj Gori je ukupno preminulo 1.405 osoba zaraženih Kovidom 19.

Do srijede u 15 sati prijavljen je oporavak 380 pacijenata, a ukupan broj aktivnih slučajeva u zemlji trenutno iznosi 3.839.

“Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 94.859", saopšteno je iz IJZ.

Prema podacima dostupnim na Vladinom sajtu www.covidodgovor.me, u Crnoj Gori se do sada za vakcinaciju prijavilo 91.014 građana, od kojih je 37.199 primilo vakcinu protiv Kovida 19.

XS
SM
MD
LG