Linkovi

15 žrtava, 537 novih slučajeva na godišnjicu pandemije u Crnoj Gori


Ilustracija - Uprkos rigoroznim mjerama za sprječavanje širenja virusa, uključujući i policijski čas, od početka septembra gotovo svakodnevno se registruje preko 500 novih slučajeva koronavirusa. (Foto: REUTERS/Marko Djurica)

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo 15 osoba, a potvrđeno je 537 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

"Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa, su tokom jučerašnjeg dana (ponedeljak, 15. mart 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.973 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 537 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2", saopšteno je iz IJZ.

Iz Instituta su saopštili da je pet preminulih iz Nikšića, po tri iz Bijelog Polja i Ulcinja, i po jedan iz Bara, Berana, Plava i Podgorice, kao i da je najmladji danas preminuli imao 32 a najstariji 82 godine.

Tokom dana prijavljen je oporavak 562 pacijenta, pa je ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva 8.696.

Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.151.

Od početka epidemijskih dešavanja prije tačno godinu dana, 16. marta 2020. godine, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 84.700, navode u IJZ.

Uprkos rigoroznim mjerama za sprječavanje širenja virusa, uključujući i policijski čas, od početka septembra gotovo svakodnevno se registruje preko 500 novih slučajeva koronavirusa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG