Linkovi

Jedna osoba preminula, 55 novih slučajeva infekcije koronavirusom


ARHIVA - Taksista u Podgorici sa maskom i rukavicama (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)
ARHIVA - Taksista u Podgorici sa maskom i rukavicama (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori saopštile su u četvrtak da je u posljednja 24 časa registrovan još jedan smrtni slučaj povezan sa Kovidom 19, uz 55 novootkrivenih slučajeva infekcije tim virusom.

“Od posljednjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod i to kod pacijentkinje rođene 1939 godine koja je liječena u Opštoj bolnici Nikšić”, saopštili su zvaničnici.

Od početka juna, kad je u nakon više nedjelja “korona-fri” predaha, uslijedio povratak infekcije, broj smrtnih slučajeva povezanih je 72, dok je od početka infekcije sredinom marta preminula 81 osoba pozitivna na koronavirus.

Institut za javno zdravlje saopštio je da su njegove laboratorije od posljednjeg presjeka prije 24 časa izvršile analizu 393 uzorka na koronavirus, među kojima je otkriveno 55 novih slučajeva infekcije.

U isto vrijeme, Institutu za javno zdravlje prijavljen je oporavak 59 pacijenata, pa je ukupan broj aktivnih slučajeva Kovida u Crnoj Gori trenutno 962.

Prema zvaničnoj statistici, od početka epidemije u Crnoj Gori ukupno je registrovano 4229 slučajeva infekcije koronavirusom.

XS
SM
MD
LG