Linkovi

Novozaraženih 235, preminulo četvoro, za strance obavezan PCR test


Arhjiva - Medicinski radnik uzima bris od žene za testiranje na prisustvo koronavirusa, u Institutu za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u Beogradu, 26. juna 2020. (Foto: Marko Đurica, Rojters)

U Srbiji su u protekla 24 sata, do petka u 15 sati, testirane 9.383 osoba, od kojih je pozitivno na prisustvo koronavirusa bilo 235, dok su četiri osobe preminule, saopštio je Krizni štab.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije dostigao je 665. Na respiratorima se nalazi 78 pacijenata.

Za strance obavezan negativan PCR test

Stranci koji dolaze iz pojedinih zemalja u Srbiju moraće da imaju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati, odlučio je Krizni štab u petak, a odluka se odnosi na Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju.

Kako je za RTS rekla epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević, odlučeno je i da prestaju restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore.

Sve mere, najavila je, sstupaju na snagu od subte.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da je odluka donesena na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije i trenda učestalosti oboljevanja koji se beleži poslednjih dana.

Istakla je da imamo povoljniju situaciju u Srbiji i da se gase jedna po jedna kovid bolnica. Kako je rekla, žele da se taj trend nastavi.

Podseća da sledi polazak u škole i sezona respiratornih infekcija i zbog toga je potrebno preduzeti sve mere da bi se smanjio unos zaraze, preneo je FoNet.

XS
SM
MD
LG