Linkovi

Đukanović: Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti


Montenegro, Podgorica, Milo Djukanovic

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović upozorio je u utorak, povodom dramatičnog rasta broja inficiranih i preminulih od koronavirusa, da je zdravlje gradjana u ozbiljnoj opasnosti, i pozvao na zatvaranje državnih granica za ulazak bez PCR testa, tražeći ubrzanu vakcinaciju.

Prema njegovim rijećima, “stravične brojke o preminulim kao i oboljelim u Crnoj Gori iziskuju ažurno uvođenje i efikasnu primjenu epidemioloških mjera, zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva”.

„U cilju zaštite građana moramo se uzdići iznad podjela“, rekao je Đukanović, prenosi Radio Televizija Crne Gore.

On je podsjetio da je “za nešto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije koronavirusom preminulo je više od 1.000 građana Crne Gore”.

Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vijest u prijateljskim zemljama širom svijeta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosjećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost“, saopštio je Đukanović.

On je rekao da “stravične brojke u svakodnevnom broju porasta oboljelih i preminulih, ne smiju nikoga ostaviti ravnodušnim”.

„Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti“, rekao je šef crnogorske države.

Đukanović apeluje na državne institucije i građane “da se vratimo onim aktivnostima i odgovornom ponašanju, kao u prvom talasu”.

„Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova”, rekao je I dodao da su “u tom cilju neophodni ažurno uvođenje i energična primjena mjera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva”.

Đukanović je u obraćanju javnosti poručio i “da bi uspjeli u tome, moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG