Linkovi

Broj studenata upisanih na Harvard opao za 20 procenata


ARHIVA - Abija Kan, učenica generacije u srednjoj školi u Lavinu, u Arizona (Foto: AP)

Harvard će ove jeseni verovatno imati 20 odsto manje studenata nego ranije, prema podacima univerzitetskog časopisa "Harvard Krimzon", koji uređuju studenti i profesori.

Harvard, koji se smatra jednim od tri najbolja univerziteta u Americi, kao i drugi fakulteti u zemlji, suočen je sa problemima zbog pandemije koronavirusa. Mnogi studenti ne mogu da putuju, ili ne žele da budu na kampusu u bliskom kontaktu sa drugim studentima ili, pak, žele da preskoče semestar dok se nastava odvija preko interneta jer se onlajn časovi ne smatraju finansijski isplativim.

Kako je objavio "Harvard Krimzon", za osnovne studije se ove jeseni prijavio 5,231 student. Prošle godine, Harvard je imao upisanih 6.755 studenata.

Među primljenim studentima, 340 brucoša - ili 20 odsto - odložilo je polazak na fakultet za sledeću godinu.

“U standarnim okolnostima, prema vebsajtu koledža, između 80 i 110 studenata pauzira jednu godinu", objavio je Krimzon.

Harvard će sve časove na osnovnim studijama držati onlajn, a fakultet predviđa da će na kampusu stanovati samo oko 25% studenata.

Međutim, neće svi studenti pratiti nastavu preko interneta. Univerzitet je pozvao da se vrate na kampus više od 1.000 studenata za koje je daljinsko studiranje skoro nemoguće, jer nemaju "dovoljno kompjutera, brz internet, tiho mesto gde mogu da se neometano posvete učenju, odgovarajuće uslove kod kuće, smeštaj i obroke, kao i one kojima su potrebni resursi za učenje ili tehnologija koja je dostupna na kampusu."

Većina profesora i osoblja na Harvardu takođe će nastaviti da radi od kuće.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG