Linkovi

SAD od Kosova i Srbije očekuju da pokažu posvećenost miru


Sjedinjene Države su u odgovoru Glasu Amerike podsetile da u potpunosti podržavaju dijalog uz posredovanje Evropske unije (Foto: AP)
Sjedinjene Države su u odgovoru Glasu Amerike podsetile da u potpunosti podržavaju dijalog uz posredovanje Evropske unije (Foto: AP)

Sjedinjene Države saopštile su da od strana tokom predstojećih razgovora u Ohridu očekuju da pokažu posvećenost mirnoj budućnosti regiona.

Taj stav Stejt department saopštio je na upit Glasa Amerike uoči nove runde dijaloga Kosova i Srbije 18. marta u Severnoj Makedoniji.

Kako je ranije najavila Evropska unija – susret lidera Kosova i Srbije Aljbina Kurtija i Aleksandra Vučića usredsređen je na finalizaciju Aneksa o primeni sporazuma Evropske unije o putu normalizacije odnosa dve strane.

Sjedinjene Države su u odgovoru Glasu Amerike podsetile da u potpunosti podržavaju dijalog uz posredovanje Evropske unije.

Ohrabrujemo strane da nastave konstruktivan i fleksibilan angažman dok se kreću ka punoj primeni tog predloga“, naveo je portparol Stejt departmenta.

Susret u Ohridu održava se nakon nove runde šatl diplomatije međunarodnih diplomatskih predstavnika u Prištini i Beogradu.

Kreću li Srbija i Kosovo putem normalizacije?
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:09 0:00
XS
SM
MD
LG