Linkovi

Đukanović: Država Crna Gora u stanju da garantuje građanima mir


ARHIVA - Predsednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Reuters/Vincent Kessler)
ARHIVA - Predsednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Reuters/Vincent Kessler)

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović poručio je da građani Crne Gore moraju biti apsolutno sigurni da je “država u stanju da im garantuje mir i stabilnost i da obezbjedjuje ustavni poredak naše zemlje”.

Đukanović je u novogodišnjoj čestitki građanima Crne Gore rekao da se “veoma efikasno možemo suočiti sa svim destruktivnim namjerama bilo otkuda one dolaze, što smo pokazali i posljednjih dana”.

“Pokazali smo novu sposobnost, novi kapacitet države da se veoma suptilno i veoma pažljivo bavi teškim istorijskim nasljeđem podjela i sukoba unutar Crne Gore, ali i jednako takvom odlučnošću da ne dozvolimo da Crna Gora bude talac tih istorijskih podjela, te sposobnošću da rješavamo probleme u skladu sa najboljim evropskim standardima i najboljom evropskom demokratskom praksom”, saopštio je Djukanović.

Đukanović je ocijenio da je “godina koju ispraćamo, uprkos brojnim izazovima, Crnoj Gori donijela unaprijedjenu stabilnost i napredak u mnogim oblastima”, navodeći da “sa optimizmom dočekujemo 2020”.

Tenzije i protesti obilježili su usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji Srpska pravoslavna crkva smatra diskriminatorskim prema toj crkvi, dok vlasti odbacuju te tvrdnje navodeći da je novi zakon jednak za sve vjerske zajednice.

Policija privela 45 osoba

Uprava policije saopštila je da je podgorička policija u ponedeljak uveče privela 45 osoba na dvije lokacije zbog napada na policiju i incidente koji su se dogodili prije dvije noći.

Prema saopštenju policije, 35 osoba je privedeno u Podgorici zbog napada na policijske službenike i incidenata od 29. decembra, a u Zeti još deset lica “koja su se okupljala i spremali se za izazivanje nereda”

“Takođe, podsjećamo da je policija procesuirala 27 lica zbog krivičnih djela i prekršaja počinjenih na teritoriji Crne Gore zbog incidenata koji su se dešavali prethodnih dana”, navodi se u saopštenju UP.

XS
SM
MD
LG