Linkovi

Zvanična kampanja za Bregzit kažnjena zbog kršenja pravila


Arhiva - Znak "Glasaj za izlazak" na prodavnici Haverings Romford u Londonu, 1. juna 2016, pred referendum o Bregzitu.
Arhiva - Znak "Glasaj za izlazak" na prodavnici Haverings Romford u Londonu, 1. juna 2016, pred referendum o Bregzitu.

Britanska izborna komisija kaznila je zvaničnu grupu za Bregzit zbog kršenja pravila kampanje probijanjem limita i prosledila predmet policiji.

Komisija je u utorak saopštila da je "Glazaj za odlazak" probila predviđeni limit u potrošnji za zapanjujuću pobedu na referendumu 2016. od 9,3 miliona dolara za preko 6.000 dolara. Kaže se da je "Glasaj za odlazak" radio sa "Budi odlazak (Veruj)", manjom probregzit grupom, kako bi izbegla finansijska pravila kampanje.

Bob Pozner, direktor u komisiji za političke finansije i regulacije, kaže da postoje značajni dokazi da su "Glasaj za odlazak" i "Budi odlazak (Veruj)", "radili na zajedničkom planu", a da nisu "obelodanjivali svoj zajednički rad".

Pozner je rekao da je "Glasaj za odlazak" kažnjena sa više od 80.000 dolara i da je predmet predat policiji, zbog lažnog predstavljanja troškova kampanje.

Portparol "Glasaj za odlazak" rekao je da je izveštaj izborne komisije pun "brojnih lažnih tvrdnjii", i optužio komisiju da je "motivisana političkom agendom".

XS
SM
MD
LG