Linkovi

Vučić: Evropske zemlje diskutuju šta treba da rade Srbi i Albanci, očekujem pritiske


Presdsednik Srbije kaže da "veliki" daju sebi za pravo da odlučuju
Presdsednik Srbije kaže da "veliki" daju sebi za pravo da odlučuju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u više evropskih zemalja vodi diskusija o tome šta treba da rade Srbi i Albanci po pitanju Kosova i da će se Srbija sa tim pritiscima suočavati.

"A ko ste vi, šta se vas tiče šta treba da rade Srbi i Albanci? Malo je sumanuto, ali to je svet u kojem živimo, veliki daju sebi za pravo da odlučuju o svemu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija, piše Fonet.

Predsednik je kazao da "ne misli da je američki predsednik Donald Tramp na strani Srbije, ali i da ne misli da ne želi da čuje srpsku stranu za razliku od nekih pre".

Za američkog ambasadora Entonija Godrfija rekao je da je "jedan od retkih i korektnih diplomata koji želi kompromisno rešenje za Kosovo".

Upitan o pismu Albanaca iz SAD Donaldu Trampu, Vučić je naglasio da nikad ne treba potcenjivati njihove inicijative, jer je "reč o izuzetno moćnom faktoru, o bogatim i uticajnim ljudima, koji imaju dosta novca i vode kampanju".

Vučić je negirao da je od bilo koga bilo kad dobio dobio ponudu o razmeni teritorija sa Kosovom, a za izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da sanja da tri opštine na jugu Srbije budu deo Kosova - kaže da "ostaje na snovima".

Kosovski predsenik Hašim Tači je ranije izjavio za TV Klan da "sanja kako su Preševska dolina, Medveđa i Bujanovac pripojeni Kosovu".

XS
SM
MD
LG