Linkovi

Vučić: Evropske zemlje diskutuju šta treba da rade Srbi i Albanci, očekujem pritiske


Presdsednik Srbije kaže da "veliki" daju sebi za pravo da odlučuju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u više evropskih zemalja vodi diskusija o tome šta treba da rade Srbi i Albanci po pitanju Kosova i da će se Srbija sa tim pritiscima suočavati.

"A ko ste vi, šta se vas tiče šta treba da rade Srbi i Albanci? Malo je sumanuto, ali to je svet u kojem živimo, veliki daju sebi za pravo da odlučuju o svemu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija, piše Fonet.

Predsednik je kazao da "ne misli da je američki predsednik Donald Tramp na strani Srbije, ali i da ne misli da ne želi da čuje srpsku stranu za razliku od nekih pre".

Za američkog ambasadora Entonija Godrfija rekao je da je "jedan od retkih i korektnih diplomata koji želi kompromisno rešenje za Kosovo".

Upitan o pismu Albanaca iz SAD Donaldu Trampu, Vučić je naglasio da nikad ne treba potcenjivati njihove inicijative, jer je "reč o izuzetno moćnom faktoru, o bogatim i uticajnim ljudima, koji imaju dosta novca i vode kampanju".

Vučić je negirao da je od bilo koga bilo kad dobio dobio ponudu o razmeni teritorija sa Kosovom, a za izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da sanja da tri opštine na jugu Srbije budu deo Kosova - kaže da "ostaje na snovima".

Kosovski predsenik Hašim Tači je ranije izjavio za TV Klan da "sanja kako su Preševska dolina, Medveđa i Bujanovac pripojeni Kosovu".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG