Linkovi

Vučić sa ambasadorima Kvinte o EU integracijama, izborima i regionu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte, u Beogradu, 21. maja 2020. (Foto: Tviter nalog ambasadora SAD u Srbiji)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte, u Beogradu, 21. maja 2020. (Foto: Tviter nalog ambasadora SAD u Srbiji)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u četvrtak sa ambasadorima zemalja Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije EU u Srbiji. Na sastanku je razgovarano o evropskim integracijama Srbije, predstojećim izborima i situaciji u regionu.

"Sagovornici su zaključili da je važno da izbori budu održani u dobroj izbornoj atmosferi i da sve stranke imaju fer kampanju, kao i da glasači budu motivisani da izađu u što većem broju", saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Razgovarano je i o prošlonedeljnoj video konferenciji EU - Zapadni Balkan, kao i o zastoju dijaloga sa Prištinom, vladavinom prava i situacijom u regionu.

"U otvorenom, konstruktivnom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da treba raditi na dobrim susedskim odnosima u cilju pune stabilizacije političkih prilika u regionu", kaže se u saopštenju.

Dodaje se i da su ambasadori zemalja Kvinte i šef Delegacije EU izrazili zadovoljstvo borbom protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Vučić je zahvalio na pomoći EU i SAD Srbiji tokom pandemije i obavestio ambasadore o ekonomskoj situaciji i programu za oporavak privrede nakon pandemije, stoji u saopštenju iz predsedništva.

Ambasador SAD: Srbija ima prijatelje koji veruju u njenu evropsku budućnost

"Srbija ima prijatelje koji veruju u evropsku budućnost koja joj pripada", napisao je na Tviteru američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri nakon sastanka ambasadora Kvinte sa predsednikom Srbije.

"Spremni smo da pomognemo oko posla da do nje i stigne", dodao je Godfri, koji je predsedniku Srbije zahvalio na sjajnom ručku i diskusiji.

XS
SM
MD
LG