Linkovi

Vučić: Neću da lažem da je Kosovo deo Srbije


Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće da laže narod i da kaže da je Kosovo deo Srbije, ali i naglasio da "nije celo naše, ali nije ni njihovo", te da kompromis nije da Srbija sve izgubi, a da Albanci sve dobiju.

Rekao je za Televiziju Pink da je srpska država nezavisna i da donosi odluke u interesu naroda nezavisno od velikih sila i da je u vreme njegove vlasti 13 država povukli priznanje Kosova, a četiri je priznale, "dok je za vreme prethodne vlasti 89 država priznalo Kosovo".

Podsećamo, Kosovo je nezavisnost proglasilo 2008. godine, a talas priznavanja bio je najveći neposredno posle proglašenja nezavisnosti. Vučić je ponovio kritike na račun prethodne vlasti, koja, kako je rekao, nije izdala ni saopštenje kada je Kosovo proglasilo nezavosnost.

Predsednik Srbije ocenio je kao "pričanje gluposti" najavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija da će, ako ukine takse, uvesti recipročne mere Srbiji i poručio kosovskim Albancima "da se upristoje, povedu računa i shvate da ne mogu da nas maltretiraju" jer "ne zavisimo mi od vas nego vi od nas".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG