Linkovi

Vučić igra na remi u kosovskom dijalogu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić igra šah sa mladim šahovskim talentima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić igra šah sa mladim šahovskim talentima

Upoređujući briselski dijalog Beograda i Prištine sa šahom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da je Srbija u očajnoj poziciji, ali da ima još figura na tabli i da će pokušati da izvuče nekakav remi.

Posle susreta u petak sa mladim šahovskim talentima, Vučić je, komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će doći do rata u slučaju podele Kosova, rekao da to nije ni prvi, niti poslednji put da Haradinaj daje takve izjave i izrazio nadu da neće biti rata:

"Pošto sad vidim opet izjave Hašima Tačija, nemoguće je da govorite i da tražite sve, i da kažete čekamo dogovor. Nije dogovor ako nam kažete - sve je naše, a vi nas samo priznajte. Takvog dogovora neće biti. A dogovor je mnogo važan. Ja znam da bi ljudi najviše voleli da se ništa ne dogovori i da se samo odugovlači, ali ne može da se odugovlači, zato što ćemo u vezi sa drugim putanjima biti u sve slabijoj i težoj situaciji. Ja mislim da je naš interes da se to pitanje reši", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je rekao da traži rešenje koje neće srušiti obraz Srbiji, već čuvati državni i nacionalni interes, i dodao da ga plaši to što Tači veruje da Severna Mitrovica ili Leposavić ne pripadaju Srbiji.

Komentarišući posetu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Albaniji i njenu izjavu da su Hrvati i Albanci braća po oružju, jer je mnogo Albanaca učestovalo u ratu 90-ih godina na hrvatskoj strani, Vučić je rekao da ga to ne zanima, jer on vodi računa kako da Srbija ekonomski napreduje.

XS
SM
MD
LG