Linkovi

Vlasnik Amazona objavio da ga ucenjuje tabloid


Osnivač i izvršni direktor Amazona Džef Bezos (Foto: AP)
Osnivač i izvršni direktor Amazona Džef Bezos (Foto: AP)

Najbogatiji čovek na svetu, vlasnik Amazona Džef Bezos u sukobu je sa američkim tabloidom "National Enquirer" - čiji je vlasnik bliski prijatelj predsednika Donalda Trampa. Bezos tvrdi da ga tabloid ucenjuje kompromitujućim fotografijama i da zato objavljuje mejlove koje su mu slali iz tog medija - u kojima od Bezosa traže da obustavi istragu o tome kako je tabloid došao do tih fotografija.

Milijarder i vlasnik Vašintgon posta Džef Bezos otpočeo je javnu borbu protiv jedne medijske korporacije. U svom blogu Bezos optužuje izdavača tabloida "National Enquirer", medijsku kuću AMI za ucenu i iznuđivanje novca.

Bezos tvrdi da je medijska kuća AMI pretila da će objaviti njegove kompromitujuće intimne fotografije ukoliko ne obustavi istragu o tome kako je National Enquirer došao do poruka koje je razmenjivao sa svojom navodnom ljubavnicom Loren Sančes.

Te poruke objavljene su na naslovnici tabloida samo nekoliko dana pošto su Bezos i njegova supruga objavili da se razvode. U zamenu za to da ne objavi nove fotografije, medijska kuća AMI je od Bezosa tražila da prestane sa optužbama o “politički motivisanom izveštavanju” National Enquirera, a njegove tvrdnje ocenila kao klevetu.

Bezosov blog

Bezos je u svom blogu napisao da se podrazumeva da ne želi objavljivanje ličnih fotografija, ali da isto tako neće da učestvuje u poznatom šablonu ucena, političkih napada i usluga i korupcije.

Takođe je objavio navodni mejl koji je dobio iz medijske kuće AMI u kojem se opisuju brojne eksplicitne fotografije Bezosa koje tabloid poseduje. Među njima i selfi “ispod pojasa”, nekoliko fotografija Sančesove i selfi Bezosa u kojem na sebi ima samo peškir i burmu.

Bezos, čije se bogatstvo procenjuje na 137 milijardi dolara, javno je upitao - ako on u svojoj poziciji ne može da istrpi ucene, kako će tek drugi ljudi?

Tabloid National Enquirer je poznat po šokantnim naslovima i eksplicitnim pričama.

Džef Bezos, koji je vlasnik Vašington posta, tvrdi da je izveštavanje o njegovom privatnom životu politički motivisano, aludirajući na pokušaje vlasnika tabloida Dejvida Pekera da proširi posao na Saudijsku Arabiju kao i njegove bliske veze sa predsednikom Donaldom Trampom – koji je Bezosa prozivao na Tviteru.

Vlasnik medijske kuće AMI Dejvid Peker je dugogodišnji prijatelj predsednika Trampa. Prošle godine AMI se nagodila sa federalnim tužiocima i priznala krivicu u zamenu za imunitet.

Ta medijska kuća priznala je da je plaćala hiljade dolara kako bi otkupila priče koje su bile štetne po Donalda Trampa, a potom ih nije objavljivala.

XS
SM
MD
LG