Linkovi

Tramp: Amazon u nepravednoj prednosti na tržištu


Predsednik Tramp izjavio je u četvrtak da će ozbiljno razmotriti politiku koja je dozvolila da gigant internet prodaje Amazon stekne, prema njegovom mišljenju, nepravednu prednost na tržištu.

Tramp je optužio Amazon da ne učestvuje na tržišnoj trci pod jednakim uslovima sa ostalima i da ne plaća dovoljno veliki porez na prodaju.

"Pošta ne radi dobro sa Amazonom, to mogu da vam kažem. Videćemo šta će se dogoditi. Uslovi utakmice moraju da budu jednaki za sve, to je veoma važno", izjavio je Tramp.

Tramp je razgovarao sa novinarima na predsedničkim avionu Air Force One dok se vraćao u Vašington iz Zapadne Virdžinije. Na pitanje da li želi da sprovede promene politike u vezi sa radom internet giganta, Tramp je rekao da će vrlo ozbiljno to razmotriti. Prethodno je nazvao Vašington Post "glavnim lobistom" Amazona.

Dnevnik Vašington Post je u privatnom vlasništvu Džefa Bezosa, osnivača i direktora Amazona. Međutim, i vlasnik Amazona i Vašington Post su saopštili da Bezos ne učestvuje u bilo kakvim novinarskim odlukama.

XS
SM
MD
LG