Linkovi

Donald Tramp opet kritikovao "Amazon"


Vlasnik Amazona Džef Bezos (arhivska fotografija)

Predsednik SAD Donald Tramp napao je kompaniju Amazon, optuživši je da ne plaća adekvatan porez i da oduzima posao trgovinskim lancima.

U poruci na Tviteru Tramp je napisao da je „već govorio o svojim brigama u vezi sa Amazonom pre izbora i da za razliku od ostalih Amazon plaća mali ili nikakav porez državnim i lokalnim vladama, da koristi američku poštu kao svog potrčka – zbog čega su SAD na gubitku i da hiljade trgovinskih lanaca ostavlja bez posla“.

Donald Tramp već dugo krivi Amazon za ugrožavanje tradicionalnih trgovinskih lanaca. U avgustu prošle godine je tvitovao da “Amazon šteti tradicionalnim trgovinskim lancima koji plaćaju porez. Oštećeni su gradovi i države i mnoga radna mesta su izgubljena”

Tramp već godinama ima suprotne stavove od vlasnika Amazona Džefa Bezosa, koji je ujedno I vlasnik lista “Vašington Post”.

Bezos se, u odgovoru Trampu, našalio da će ga poslati u svemiru u jednoj od raketa njegove kompanije “Blue Origin”. “Tramp me je konačno rasturio! Ipak ću mu rezervisati mesto u raketi kompanije “Blue Origin”, tvitovao je Bezos.

Nakon Trampovih napada, akcije Amazona pale su za više od 4 procenta i izgubile više od 30 milijardi dolara tržišne vrednosti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG