Linkovi

Donald Tramp opet kritikovao "Amazon"


Vlasnik Amazona Džef Bezos (arhivska fotografija)
Vlasnik Amazona Džef Bezos (arhivska fotografija)

Predsednik SAD Donald Tramp napao je kompaniju Amazon, optuživši je da ne plaća adekvatan porez i da oduzima posao trgovinskim lancima.

U poruci na Tviteru Tramp je napisao da je „već govorio o svojim brigama u vezi sa Amazonom pre izbora i da za razliku od ostalih Amazon plaća mali ili nikakav porez državnim i lokalnim vladama, da koristi američku poštu kao svog potrčka – zbog čega su SAD na gubitku i da hiljade trgovinskih lanaca ostavlja bez posla“.

Donald Tramp već dugo krivi Amazon za ugrožavanje tradicionalnih trgovinskih lanaca. U avgustu prošle godine je tvitovao da “Amazon šteti tradicionalnim trgovinskim lancima koji plaćaju porez. Oštećeni su gradovi i države i mnoga radna mesta su izgubljena”

Tramp već godinama ima suprotne stavove od vlasnika Amazona Džefa Bezosa, koji je ujedno I vlasnik lista “Vašington Post”.

Bezos se, u odgovoru Trampu, našalio da će ga poslati u svemiru u jednoj od raketa njegove kompanije “Blue Origin”. “Tramp me je konačno rasturio! Ipak ću mu rezervisati mesto u raketi kompanije “Blue Origin”, tvitovao je Bezos.

Nakon Trampovih napada, akcije Amazona pale su za više od 4 procenta i izgubile više od 30 milijardi dolara tržišne vrednosti.

XS
SM
MD
LG