Linkovi

Kontroverzna članica Kongresa ponovo na Tviteru posle kratke suspenzije


Članica Predstavničkog doma Mardžori Tejlor Grin posle obilaska pritvornog centra Otej Mesa u San Dijegu, 14. jula 2021.
Članica Predstavničkog doma Mardžori Tejlor Grin posle obilaska pritvornog centra Otej Mesa u San Dijegu, 14. jula 2021.

Republikanska članica Predstavničkog doma Mardžori Tejlor Grin ponovo je aktivna na Tviteru, nakon što je kompanija na 12 sati blokirala njen nalog zbog tvitova kojima je prekršena politika te društvene mreže o dezinformacijama u vezi sa Kovidom 19.

Grin je objavila da koronavirus nije opasan za ljude koji nisu gojazni i one mlađe od 65 godina, te da organizacije ne treba da prisiljavaju ljude da uzimaju vakcine "koje nije odgobrila Federalna uprava za hranu i lekove (FDA)", te da nose maske.

U Sjedinjenim Državama u upotrebi su vakcine koje proizvode kompanije Fajzer, Moderna i Džonson & Džonson, koje su dobile dozvolu FDA za hitnu upotrebu. Nijedna od tih vakcina nije dobila punu dozvolu ali su brojne studije dokazale njihovu efikasnost Fajzer i Bajontek očekuju da dobiju punu dozvolu do januara.

Po povratku na platformu, Grin je tvitovala da je kompanija "cenzurisala i narušila njenu slobodu govora", uporedivši potez Tvitera sa aktivnostima komunističke Kine.

Predsednik Džo Bajden pozvao je kompanije za društvene medije da preduzmu korake da bi suzbili dezinformacije o vakcinama.

"Preduzeli smo akciju u odnosu na nalog @mtgreenee zbog kršenja Tviter pravila, posebno politike o netačnim informacijama o Kovidu-19", naveo je portparol Tvitera u izjavi koja je dostavljena imejlom.

Grin je u video izjavi preko Fesjbuk lajva priznala da je privremeno suspendovana na platformi, i okrivila Bajdenovu administraciju da pokušava da kontroliše slobodu govora.

"Prošle nedelje, kada je naša sekretarka za štampu rekla da Bela kuća radi na tome da zaustavi širenje (pogrešnih informacija), zato što žele da budu oprezni i kontrolišu informacije koje se prenose o Kovidu 19 i vakcinama, zar vas to ne zabrinjava?", pitala je Grin.

Republikanska članica Predstavničkog doma i ranije je bila kritikovana zbog izjava o pandemiji. U junu se izvinila nakon što je zahteve za nošenje maski radi zaštite od Kovida 19 uporedila sa Holokaustom u kome je ubijeno 6 miliona Jevreja.

U januaru, Tviter je "zaključao" njen nalog nakon što je ušla u verbalni konflikt sa jednim državnim izbornim zvaničnikom u vezi sa tvrdnjama o krađi glasova.

XS
SM
MD
LG