Linkovi

Turska vraća telo ruskog pilota


Fotografije potpukovnika Olega Peškova (levo) i mornara Aleksandear Požnića na improvizovanom memorijalu dvojici stradalih vojnika ispred sedišta generalštaba ruskih oružanih snaga u Moskvi

Premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio da su posmrtni ostaci pilota prebačeni u Tursku kasno sinoć i da se tretiraju u skladu sa pravoslavnim običajima...

Turska je saopštila da vraća telo pilota koji je stradao posle katapultiranja iz ruskog aviona koji su turske snage oborile početkom nedelje.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da su posmrtni ostaci pilota prebačeni u Tursku kasno sinoć i da se tretiraju u skladu sa pravoslavnim običajima.

Ruski i sirijski vojnici spasili su drugog pilota, dok je još jedan ruski vojnik ubijen u akciji spasavanja.

Turska i Rusija ne slažu se u vezi sa putanjom aviona, koji se srušio u oblasti pod kontrolom pobunjenika na severu Sirije. Turska tvrdi da je avion povredio njen vazdušni prostor, dok Rusija insistira da lovac ni u jednom trenutku nije napustio Siriju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je potpisao uredbu kojom se uvode ekonomske sankcije Turskoj. Tom merom se između ostalog zabranjuje uvoz nekih turskih proizvoida, zabranjuje produženje ugovora za turske državljane koji rade u Rusiji i ograničava operisanje turskih kompanija u Rusiji.

XS
SM
MD
LG