Linkovi

Tramp u Portoriku, pohvale vojsci i federalnim službama


Predsednik Tramp tokom današnje posete američkoj teritoriji Portoriko
Predsednik Tramp tokom današnje posete američkoj teritoriji Portoriko

Američki predsednik Donald Tramp posetio je Portoriko prvi put od kada je uragan Maria razorio američku teritoriju, pre skoro dve nedelje. Tramp je tom prilikom ponovo hvalio napore federalnih agencija da se pomogne Portoriku.

Predsednika Trampa su na aerodromu dočekali zvaničnici Portorika i pripadnici američke vojske, koji učestvuju u naporima da se pomogne pogođenom stanovništu na ostrvu. Ubrzo potom, Tramp je održao sastanak sa federalnim i lokalnim zvaničnicima u vazdušnoj bazi Nacionalne garde Portorika.

Tramp je tokom sastanka hvalio federalne agencije i vojsku, a da nije pomenuo napredak koji je ostvaren ili planove da se ostrvska teritorija vrati u stanje koje bar podseća na normalno.

Bez napora vojske i federalnih vlasti, rekao je predsednik Tramp, moglo je da strada mnogo više ljudi:

“Spasili smo mnoge živote. Kada posmatrate svaka smrt je strašna, ali ako uporedite recimo sa Katrinom, i ogromnim stotinama i stotinama ljudi koji su stradalil, ono što se ovde dogodilo, sa olujom koja je bila izuzetno snažna, možete da budete ponosni. Svi za ovim stolom i svi koji su učestvali mogu da budu ponosni zbog onoga što se odigralo u Portoriku”.

Predsednik Tramp je poručio da još mnogo toga mora da se uradi, priznao da je Maria "do sada najsnažniji uragan ove godine", ali i pozvao lokalno stanovništvo da učini više da bi dostavili pomoć izolovanim oblastima.

Tramp i njegov tim sastaju se sa guverenerom Portorika Rikardom Rosejom, vojnim osobljem i ljudima koji su pogođeni u oluji. Predsednik takođe treba da se sastane i sa guvernerom Američkih Devičanskih Ostrva Kenetom Mapom, još jednom američkom teritorijom koja je stradala u naletu uragana Maria.

XS
SM
MD
LG