Linkovi

Tramp kritikovao gradonačelnicu San Huana


Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je gradonačelnicu glavnog grada Portorika San Huana, u seriji poruka na tviteru rano jutros, po svemu sudeći odgovarajući na njene kritike na račun administracije, kada je reč o naporima da se pomogne toj američkoj teritoriji posle naleta razornog uragana Marija.

Gradonačelnica Karmen Julin Kruz optužila je Trampovu administraciju da ih "ubija svojom neefikasnošću" i preklinjala predsednika Trampa da se "pobrine da rukovodeću ulogu ima neko ko je dorastao zadatku spasavanja života".

Tramp je seriju tvitova, od kojih su neki - kako izgleda - ubrzo posle toga obrisani, započeo sugestijom da je kritika Kruzove podstaknuta od strane demokrata:

"Gradonačelnica San Huana, koja je pre nekoliko dana hvalila naše napore, sada je od demokrata dobila instrukcije da mora da bude neprijatna prema Trampu. To je njeno slabo liderstvo, kao i drugih u Portoriku, koji ne uspevaju da svoje radnike navedu da pomognu. Žele da sve drugi urade za njih, a ovo bi trebalo da bude zajednički napor. 10.000 federalnih službenika koji su trenutno na ostrvu, obavljaju fantatsičan posao", napisao je Tramp.

U međuvremenu, vršiteljka dužnosti sekretarke za unutrašnju bezbednost Ilejn Djuk juče je obišla Portoriko i pokušala da ponovo uveri stanovništvo da federalna vlada razume obim humanitarne katastrofe sa kojom se ta teritorija suočava.

XS
SM
MD
LG