Linkovi

Tramp predstavio plan za prvih 100 dana u Beloj kući


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp danas u Getisburgu
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp danas u Getisburgu

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp predložio je smanjenje poreza za srednju klasu od 35 odsto, tokom iznošenja nacrta svojih planova za prvih 100 dana u Beloj kući, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima 8. novembra.

Tramp je takođe obećao da će uvesti ograničenja mandata za članove Kongresa, suspendovati zapošljavanje u javnom sektoru i umanjiti federalne regulative.

“Isušićemo močvaru u Vašingtonu i zameniti je novom vladom za narod i od naroda”, rekao je Tramp tokom govora u istorijski značajnom gradu Getisburgu, u saveznoj državi Pensilvanija.

Govor, koji su Trampovi saradnici u kampanji nazvali “završnom reči" biračima, smatra se pokušajem da se pažnja preusmeri na Trampove političke prioritete i udalji od kontroverzi, koji se ga pratile poslednjih nedelja.

Njujorški biznismen-milijarder, koji se obogatio kroz trgovinu nekretninama, izazvao je osudu javnosti kada tokom poslednje predsedničke debate u sredu nije hteo da kaže da će prihvatiti rezultate izbora. Kasnije je tu svoju izjavu ublažio, rekavši da će prihvatiti rezultate, ali da zadržava pravo da zakonski ospori “sumnjiv” ishod.

Tramp je ranije ovog meseca navukao gnev nekih birača, ali i republikanskih i demokratskih političara, zbog nepriostojnih komenatara o ženama i optužbi više od desetak žena da su bile žrtve Trampovih seksualnih insinuacija.

Tramp je govorio u gradu u kojem se odigrala najsmrtonosnija bitka u američkom Građanskom ratu u 19. veku i gde je republikanski predsednik Abraham Linkoln održao svoj čuveni govor 1863.

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika Hilari Klinton takođe vodi kampanju važnoj neopredeljenoj državi Pensilvaniji, a do kraja dana obratiće se pristalicama u Pitsburgu i Filadelfiji.

XS
SM
MD
LG