Linkovi

Tramp i Klinton razmenili šale i uvrede na svečanoj večeri


Hilari Klinton se rukuje sa Donaldom Trampom na humanitarnoj večeri fondacije Alfred Smit

Veče posle svoje poslednje debate, Hilari Klinton i Donald Tramp ponovo su zajedno bili na jednoj bini – ovog puta na humanitarnoj večeri Fondacije Al Smit pod pokroviteljstvom njujorške katoličke crkve. Nisu štedeli jedno drugo I povremeno su odstupali od tradicionalnih šala na sopstveni račun da bi oštrije napali svog protivkandidata, ali je publika ocenila da je Tramp otišao predaleko i čak mu je – zviždala.

Večera fondacije Al Smit je rutinska stanica na putu ka Beloj kući za demokrate i republikance. Svi se ujedinjuju da bi slatko nasmejali na tradicionalnoj večeri Al Smit u Njujorku gde se prikupljaju sredstva za katoličke humanitarne ciljeve. Prvi je nastupio Tramp.

"Pošto sam slušao Hilari kako “priča i melje i melje” više nemam tako loše mišljenje o Rozi O Donel.”

Najveći smeh izazvala je sledeća šala:

"Mišel Obama održi govor i svi ga obožavaju. Moja žena Melanija održi identičan govor i svi krenu da je napadaju.”

Medjutim, Tramp je zatim počeo da napada Klinton zbog korupcije i imejlova.

“Naučili smo toliko toga zahvaljujući Vikiliksu. Na primer, Hilari veruje da je ključno da obmanjuje ljude tako što će imati jednu javnu politiku i potpunu drugačija privatna politička gledišta. Recimo, večeras sedi ovde pretvarajući se da ne mrzi katolike.”

Posle takvih šala, a posebno kada ju je nazvao "korumpiranom", publika se okrenula protiv njega, prekidajući ga povicima “ua”, a mnogi posmatrači kažu da se to prvi put dogodilo u istoriji ovog skupa.

Klinton je započela govor šalama na račun svoje fizičke izdržljivosti i plaćenih govora.

“Ovo je tako specijalan dogadjaj da sam prekršila svoj vrlo strog raspored “dremki” da bih došla ovde. A kao što ste već čuli, za vas je to posebna čast jer obično “debelo” naplaćujem slične govore.”

Medjutim, u centru pažnje bio je njen rival – i Hilari nije propustila da napadne Trampa zbog komentara o ženama.

“Donald pogleda Statuu slobode i vidi “četvorku” na skali od 1 do 10. Možda peticu, ako skloni baklju i knjigu i promeni frizuru.”

Klinton se takodje šalila na račun Trampovog temperamenta, karaktera i odnosa sa Rusima.

"Donald je zdrav kao konj. Znate onaj kojeg često jaše Vladimir Putin.”

Povremeno napeto veče ipak je okončano rukovanjem.

XS
SM
MD
LG