Linkovi

Tramp planira da brzo imenuje Komijevog naslednika u FBI


Predsednik Donald Tramp tokom današnjeg obraćanja studentima u Linčburgu
Predsednik Donald Tramp tokom današnjeg obraćanja studentima u Linčburgu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će brzo nominovati novog direktora Federalnog istražnog biroa, pošto je ranije ove nedelje izazvao lavinu reakcija kada je otpustio čoveka na čelu agencije, koja vodi istragu moguće povezanosti između Rusije i Trampovog izbornog štaba u predsedničkoj kampanji.

Tramp je novinarima rekao da će odluku o nasledniku Džejmsa Komija možda doneti i pre nego što krajem sledeće nedelje krene na svoje prvo internacionalno putovanje.

Tramp je razgovarao sa novinarima u predsedničkom avionu na putu za Linčburg, u saveznoj državi Virdžinija, gde je jutros održao govor pred više od 18.000 diplomaca Univerziteta Liberti, najvećem hrišćanskom univerzitetu u SAD, čiji predsednik je vrlo rano podržao Trampa u predsedničkoj kamapanji.

Tokom obraćanja u Linčburgu, Tramp nije pomenuo Komija, niti kontroverzu, koje je pre četiri dana izazvalo njegovo optuštanje.

Jedan zvaničnik Bele kuće izjavio je da se na Trampovoj listi za Komijevog naslednika u FBI-u nalazi 11 imena, od kojih će četvoro danas razgovarati sa američkim predsednikom: vršilac dužnosti FBI-a Endrju Mekejb, republikanski senator Džon Kornin, sudija apelacionog suda države Njujork Majkl Garsija i bivša pomoćnica sekretara za pravosuđe Alis Fišer.

Kandidata mora da potvrdi Senat, u kojem republikanci imaju većinu.

XS
SM
MD
LG