Linkovi

Tramp odložio sastanak sa Rozenstajnom


Predsednik SAD Donald Tramp i zamenik sekretara za prvaosuđe Rod Rozenstajn

Predsednik SAD Donald Tramp odložio je željno očekivani sastanak na kojem je trebalo da se razgovara o sudbini zamenika sekretara za pravosuđe Roda Rozenstajna.

Predsednik Tramp, koji navodno razmatra da li da otpusti čoveka koji nadgleda specijalnu istragu ruskog mešanja u predsedničke izbore 2016, sastaće se sa njim sledeće nedelje.

Portparolka bele kuće Sara Hakabi Sanders navela je u saopštenju da su Tramp i Rozenstajn u četvrtak razgovarali i složili se da odlože sastanak da ne bi ometali današnja svedočenja svedočenja nominovanog za Vrhovni sud Breta Kavanoa i žene koja ga optužuje za napastvovanje Kristin Blazi Ford pred senatskim Odborom za pravosuđe.

Predsednik Tramp se mesecima žali na način na koji Sekretarijat za pravosuđe rukovodi istragom Rusije, ali su tenzije između njega i Rozenstajna porasle prošle nedelje, kada je dnevnik "Njujork tajms" preneo da je Rozenstajn predložio da tajno snimi Trampa, kako bi obezbedio dokaze s ciljem da pokaže da predsednik nije sposoban da rukovodi zemljom. Rozenstajn je objavio dva saopštenja u kojima je odbacio te tvrdnje.

Ranije danas, savetnica predsednika Trampa Kelien Konvej je u emisiji "Foks i prijatelji" na kablovskoj TV mrežei "Foks njuz" potvrdila da su i Tramp i Rozenstajn "posvćeni razgovoru i rešavanju tog problema jednom zauvek".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG