Linkovi

Tramp: Razočaran sam u Sešnsa iz mnogo razloga


Donald Tramp u Beloj kući

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je napao sekretara za pravosuđe Džefa Sešnsa i kritikovao njegovo vođenje tog sekretarijata.

"Razočaran sam u sekretara za pravosuđe iz mnogo razloga", rekao je Tramp pošto je u intervjuu za televiziju "Hill" naveo da "on nema sekretara za pravosuđe, što je jako tužno".

Predsednik kritikuje Džefa Sešnsa već godinu dana, iako je Sešns bio mešu prvim senatorima koji su ga podržali u kampanji 2016. Tramp često kritikuje to što se Sešns izuzeo iz istrage o vezama Rusije i Trampovog izbornog štaba i potencijalne opstrukcije pravde od strane predsednika.

Sešns je, ipak, objasnio da se izuzeo iz nadzora istrage jer to od njega zahtevaju propisi Sekretarijata za pravosuđe, jer je podržavao Trampa u kampanji i dva puta se tokom 2016. sreo sa ruskim ambasadorom u Vašingtonu.

Nadzor nad istragom o Rusiji je, posle izuzeća Sešnsa, preuzeo njegov zamenik Rod Rozenstajn koji je, uprkos Trampovim primedbama, na čelo te istrage postavio Roberta Malera.

Malerova istraga do sada je dovela do nekoliko presuda najbližim saradnicima Donalda Trampa, a potencijalna opstrukcija pravde od strane predsednika se i dalje istražuje.

Džef Sešns nije odgovorio na najnovije Trampove napade.

Ipak, prošlog meseca je prvi put reagovao na jedan od napada i poručio da "dok je on sekretar za pravosuđe, na poteze Sekretarijata neće uticati politički stavovi".

Predsednik Tramp je nedavno rekao da je Džef Sešns "bezbedan do izbora", a neki republikanci su najavili da bi od predsednika posle izbora za Kongres 6. novembra mogli da traže da smeni Sešnsa.Facebook Forum

XS
SM
MD
LG