Linkovi

Tramp: Lažne vesti o previranjima u Beloj kući


Predsednik Tramp grli desetogodišnjaka Džeka Korniša iz Birmingema u Alabami... Tramp je iznenadio prvu grupu ljudi, koja je posetila Belu kuću u okviru zvanične ture, od kada je on preuzeo položaj

Američki predsednik Donald Tramp pokušava da pokušava da ospori medijske izveštaje o previranjima u Beloj kući.

"Ne dozvolite da vam LAŽNE VESTI pričaju da postoje velike svađe u Trampovoj administraciji", napisao je Tramp u poruci na zvaničnom predsedničkom Tviter nalogu i dodao: "Mi se slažemo sjajno i završavamo važne stvari".

Tramp je poruku objavio posle nekoliko dana tokom kojih su velike američke medijske organizacije izveštavale da je besan na svoje osoblje zbog načina na koji su rešavali kontroverze koje su se pojavljivale od kada je preuzeo položaj.

To je poslednji u nizu Trampovih napada na američke takozvane "mejnstrim" medije, koji su objavili brojne priče opisujući šta se dešava iza scene u Trampovoj Beloj kući, često zasnovane na anonimnim izvorima ili procurelim dokumentima.

U najvećoj meri, konflikt između Trampa i medija odnosi se na Trampove tvrdnje, ili tvrdnje njegovih saradnika, koji su bili primorani da brane Trampove nedokmentovane navode da ga je bivši predsednik Barak Obama prisluškivao u Trampovoj kuli prošle godine, ali i na kontakte koje su njegovi saradnici imali sa ruskim zvaničnicima pred novembraske izbore i od tada.

XS
SM
MD
LG