Linkovi

Tramp krivi Obamu i saradnike za proteste, curenje podataka


Predsednik Barak Obama i tada novoizabrani predsednik Donald Tramp tokom susreta u Ovalnoj kancelariji 10. novembra 2016.
Predsednik Barak Obama i tada novoizabrani predsednik Donald Tramp tokom susreta u Ovalnoj kancelariji 10. novembra 2016.

Predsednik Donald Tramp krivi svog prethodnika Baraka Obamu za nedavne proteste protiv republikanskih zakonodavaca koji se sastaju sa biračima u svojim matičnim državama tokom pauze u radu Kongresa.

Zakonodavdci su suočeni sa gnevnim pitanjima povodom planova da povuku Obaminu reformu nacionalnog sistema zdravstvene zaštite, popularno poznatu kao Obamaker. Neki republikanci kažu da su mnogi od demonstranata bili pripadnici grupa koje su organizovale opozicione demokrate.

Predsednik Tramp je danas dao intervju TV mreži Foks.

“Ne, ja mislim da predsednik Obama stoji iza toga, jer su njegovi ljudi svakako iza toga. Neke od stvari koje su procurele u javnost moguće dolaze od te grupe. Znate neke od procurelih stvari su zaista veoma ozbiljne u smislu nacionalne bezbednosti. Ali ja shvatam da je to politika. I to što Obama stoji iza ovih stvari je politika i verovatno će se nastaviti.”

Tramp je obećao da će povući i zameniti Obamaker, a na jučerašnjem sastanku sa američkim guvernerima i direktorima zdravstvenih osiguranja je rekao da je taj program “neuspela katastrofa".

XS
SM
MD
LG