Linkovi

Skupovi podrške Đokoviću u nekoliko gradova Crne Gore


Skup podrške Novaku Đokoviću u Nikšiću (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)
Skup podrške Novaku Đokoviću u Nikšiću (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)

U nekoliko gradova u Crnoj Gori održani su skupovi podrške prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću, koji se nalazi u hotelskom karantinu u Australiji i upitno je da li će učestvovati na turniru u Australiji.

Skupovi podrške Đokoviću uslijedili su nakon što mu nije dozvoljen ulazak u Australiju, gdje je trebalo da igra na prvom grad slem turniru sezone u Melburnu, a nakon što je dobio medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije.

Kako prenose mediji, Đoković je pokušao da uđe u zemlju sa vizom koja ne dozvoljava medicinska izuzeća zbog nevakcinisanja.

Odluka o tome da li će Đokoviću biti odobren ulazak u zemlju trebalo bi da bude poznata u ponedjeljak, nakon sudskog ročišta.

Skup podrške Đokoviću u Nikšiću je održan na Trgu slobode, a prisustvovao je i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kovačević je, kako prenose lokalni mediji, kazao da je kao građanin Nikšića osjetio potrebu da podrži Novaka Đokovića, a "prije svega želi da mu čestita na tome što je slobodan čovjek".

"On je pokazao da, iako je najuspješniji u tome čime se bavi, taj uspjeh nije zarobio njegovu ljudsku slobodu i to je zaista vrijedno pažnje i pohvale. Nepravedno je sve što se Đokoviću dešava, ali mi nijesmo narod koji nije navikao na nepravde, sve smo ih prebrodili, a prebrodiće i Novak ovu", rekao je Kovačević, prenose lokalni mediji.

Grupa građana okupila se i ispred Starog grada u Budvi, u znak podrške svom počasnom građaninu. Skup je podržao i predsjednik opštine Budva Marko Carević.

“Novače, želim da ti poručim, ti si naš počasni građanin i znamo ko si ti i upravo zbog toga što si - oni se boje, ali si ispisao istoriju i Melburn će govoriti o tebi dokle god postoji. Postao si problem za mnoge samo zato što si svoj, zato te i volimo, zato smo uz tebe. Onaj ko je udario na tebe će izgubiti, znam da si jak i pobijedićeš na turniru. Budva je uz tebe”, poručio je Carević sa protesta podrške Novaku Đokoviću.

Skup podrške Đokoviću organizovan je i u Beranama.

Zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić, komentarišući skup podrške Novaku Đokoviću, na Tviteru je napisala da je "Crna Gora vjerovatno jedina država na svijetu u kojoj antivakserski skup predvode javni funkcioneri".

XS
SM
MD
LG