Linkovi

Počela isplata pomoći od 100 evra građanima Srbije


Arhiva, ilustracija - Novčanice u različitim apoenima zajedničke valute evrozone.

Od ponedeljka ujutro Uprava za trezor Ministarstva finansija počela je prebacivanje novca na račun građana koji su se prijavili za državnu pomoć od 100 evra, a svakodnevno će biti isplaćivano pola miliona ljudi, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

"Ukupno četiri miliona gradjana Srbije prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra zaključno sa jučerašnjim danom, odnosno u poslednjih deset dana", napisao je Mali na svom Instagram profilu najavljujući da će dnevni biti isplaćivano oko pola miliona građana i podsećajući da su prethodno "isplaćena sredstva za oko 1,7 miliona primaoca penzija i za oko 160.000 hiljada korisnika novčane socijalne pomoći".

Podsetio je da prijava traje do 5. juna, a da građani mogu da se prijave preko portala Uprave za trezor - na web adresi idp.trezor.gov.rs ili putem kontakt - centra na broj telefona 0800 101 100.

Mali je za TV Hepi naveo i da se za pomoć od 100 evra mogu prijaviti i građani koji žive u inostranstvu, a poseduju ličnu kartu Srbije i nisu odjavili prebivalište.

"Suštinu mera smo pogodili. Cilj nam je bio da pričamo o tome koliko je država jaka i ima novca", rekao je on i dodao da se time želeo uneti i optimizam među građane.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG