Linkovi

Isplata 100 evra za građane počinje 25. maja


Novčanice od 100 evra

Jednokratna novčana pomoć od 100 evra isplaćena je za oko 950 hiljada penzionera, a u sredu će biti isplaćena svim penzionerima, rekao je mininstar finansija Siniša Mali.

Na sajtu Ministarstva finansija navodi se da će isplata primaocima socijalne pomoći početi u četvrtak 21. maja, a svim ostalim građanima koji su se prijavili novac će početi da se isplaćuje 25. maja.

Ministar Mali je za TV Prva rekao da prijave za 100 evra traju do 5. juna i da će "svi koji su se prijavili dobiti novac od države".

On je rekao da se putem kol centra i onlajn prijavilo više od 3,5 miliona građana, a da je prijavljenih, uz penzionere i primaoce socijalne pomoći, ukupno 5,5 miliona.

Ministar finansija je rekao i da je, kao pomoć privredi, pretprošle nedelje uplaćena minimalna zarada za zaposlene i da će biti uplaćivana i u junu i julu.

Podsetio je i da država isplaćuje 50 odsto minimalca velikim preduzećima za koja oćekuje da će pokrenuti proizvodnju i izvoz kada se otvore granice.

Siniša Mali je rekao da je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, za novčanu pomoć prijavljeno 8790 građana koji su ostali bez posla.

XS
SM
MD
LG