Linkovi

Penzionerima automatski 100 evra, ostali se prijavljuju od 15. maja


Novčanica od 100 evra
Novčanica od 100 evra

Svi primaoci penzija i socijalne pomoći u Srbijij biće automatski prijavljeni za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, dok će ostali punoletni građani koji imaju državljanstvo, aktivno prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu za pomoć moći da se prijave od 15. maja, objavilo je Ministarstvo finansija.

Građani će moći da se prijave preko portala Uprave za trezor ili kol centra čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja. Prijave će trajati do 5. juna.

Isplata 100 evra za penzionere i primaoce socijalne pomoći počeće 15.maja, a za ostale građane najkasnije 1.juna, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Oni koji se prijave preko portala Uprave za trezor ili kol centra ostaviće svoj matični broj, broj lične karte i podatke o bankovnom računu na koji žele da im iznos bude uplaćen.

Građani koji nemaju bankovni račun, mogu da zatraže otvaranje jednokratnog namenskog računa u Poštanskoj štedionici za uplatu od 100 evra, za koje neće snositi troškove.

Ne postoji mogućnost da se novac uplati na račun drugog lica, ako neko ne poseduje svoj bankovni račun, rečeno je u Ministarstvu finansija. Takođe, ne postoji mogućnost preusmeravanja novca na druge račune, već se podiže u kešu.

XS
SM
MD
LG