Linkovi

Kraj sezone za Jokića i Nagetse, Lejkersi u finalu


Duel Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa u trećoj četvrtini pete utakmice finala Zapadne konferencije (Foto: Reuters/Kim Klement-USA TODAY Sports)
Duel Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa u trećoj četvrtini pete utakmice finala Zapadne konferencije (Foto: Reuters/Kim Klement-USA TODAY Sports)

ORLANDO - Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi završili su sezonu porazom od Los Anđeles Lejkersa u finalu Zapadne konferencije rezultatom 4-1 u seriji. U petoj utakmici bilo je 117:107 za prve nosioce na Zapadu, koji će 32. put u istoriji kluba igrati u finalu plej-ofa i pokušati da osvoje 17. titulu.

Protivnik u finalu biće im bolji iz duela Majamija i Bostona, u kojem je trenutno 3-2 za Hit, a šesti meč igra se u nedelju uveče.

Kao i u prve dve plej-of serije u ovogodišnjem plej-ofu, Nagetsi su se našli u situaciji da gube 3-1, ali za razliku od duela sa Jutom i Los Anđeles Klipersima, kada su uspeli da preokrenu i uđu u istoriju, ovog puta nisu mogli preko Lejkersa, koje je predvodio vrlo raspoloženi Lebron Džejms - 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija, što mu je četvrti "tripl-dabl" u plej-ofu ove sezone.

Džejmsu će predstojeće finale plej-ofa biti 10. u 17-godišnjoj karijeri (samo Bil Rasel sa 12 i Sem Džons sa 11 imaju više, Karim Abdul Džabar takođe ima 10), a osvoji je tri titule. Ukoliko osvoji četvrtu, postaće prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je prsten osvajao sa tri različita tima.

Pored njega, u pobedničkom timu istakao se Entoni Dejvis sa 27 poena, dok su Deni Grin i Aleks Karuzo ubacili po 11.

Nikola Jokić rano je ušao u problem sa faulovima, igrao samo osam minuta u prvom poluvremenu, ali je opet, uz Džeremija Grenta bio najefikasniji pojedinac u timu Denvera. Završio je sa 20 poena (8-12, 1-4, 1-1), 7 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte za nepunih 30 minuta.

Grent je takođe ubacio 20 poena, uz 9 skokova, dok je Džamal Mari, koji se mučio sa povredom u drugom poluvremenu, završio utakmicu sa 19 poena i 8 asistencija. Dvocifren ulčinak imali su i Pol Milsep (13 poena), Monte Moris (10 i 7 asistencija) i Majkl Porter Džunior (10).

XS
SM
MD
LG