Linkovi

Uginuo nemački ovčar Čemp, ljubimac porodice Bajden


ARHIVA - Prva dama Džil Bajden sa nemačkim ovčarom Čempom, januar 2021. (Foto: Reuters/White House/Adam Schultz)

Predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden i prva dama Džil Bajden saopštili su da je uginuo njihov kućni ljubimac – nemački ovčar Čemp.

Tužna srca objavljujemo da je naš voljeni nemački ovčar Čemp uginuo u miru u svom domu. Bio nam je stalni pratilac tokom poslednjih trinaest godina koga je obožavala čitava porodica”, navedeno je u saopštenju predsedničke porodice.

Bajdenovi su objavi ukazali da mu se zdravlje poslednjih meseci pogoršavalo, ali da bi uprkos tome, svaki put kada bi ušli u prostoriju u kojoj se nalazio – Čemp mahao repom i umiljavao se.

"Želeo je svuda da provodi vreme sa nama i sve je bivalo bolje kada je bio uz nas. Obožavao je na kraju dana da odmara sa nama pored vatre, boravi na pojedinim sastancima ili se sunča u bašti Bele kuće”, navedeno je u saopštenju.

U ranijem dobu, kako su ukazali, voleo je da se juri sa njihovim unucima u bašti njihovog doma u Delaveru ili da se igra sa lopticama za golf.

"Tokom najsrećnijih ili pak tužnih dana bio je uz nas i pokazivao razumevanje za naše emocije i osećanja. Volimo našeg dragog i dobrog momka koji će nam zauvek nedostajati”, saopštili su Džozef i Džil Bajden.

ARHIVA - Mejdžor (L) i Čemp (D) na južnom travnjaku Bele kuće, mart 2021.
ARHIVA - Mejdžor (L) i Čemp (D) na južnom travnjaku Bele kuće, mart 2021.

Nakon inauguracije sa porodicom Bajden su u predsedničku rezidenciju, Belu kuću, došla i njihova dva ljubimca – Čemp i Mejdžor. Čemp je uz njih bio od 2008. dok su vlasnici Mejdžora postali 2018.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG