Linkovi

Bajden slomio stopalo dok se igrao sa psom


Kolona vozila u kojoj je izabrani predsednik Džo Bajden prebačen na ortopedsku klinku u Delaveru

Godinama su kućni ljubimci u Beloj kući imali ulogu da učine da njihovi domaćini izgledaju humanije.

Ipak, pas izabranog predsednika, dvogodišnji nemački ovčar Mejdžor, je malo preterao u tome jer se Džo Bajden sapleo i polomio stopalo dok se igrao sa njim.

Bajdenu su konstatovane frakture dve kosti u stopalu i verovatno će nositi gips narednih nekoliko nedelja, rekao je lekar iz bolnice Džordž Vašington.

Izabrani predsednik je usvojiok Mejdžora 2018, a 2008. još jednog nemačkog ovčara Čempa.

Bajednovi su najavili da će oba psa povesti u Belu kuću, a spekuliše se da će uzeti i mačku. Supruga izabranog predsednika Džil Bajden nedavno je izjavila da voli da ima životinje u kući.

Tramp i drugi zvaničnici predstavljaju Konana, psa koji je učestvovao u akciji ubistva terorističkog lidera Abua Bakra Al Bagdadija
Tramp i drugi zvaničnici predstavljaju Konana, psa koji je učestvovao u akciji ubistva terorističkog lidera Abua Bakra Al Bagdadija

Ipak, nisu svi predsednici imali pse.

Donald Tramp nije imao kućnog ljubimca i on je prvi predsednik u proteklih sto godina koji nije gajio životinju u Beloj kući.

"Ne znam, deluje mi malo kao prevara. Mnogi mi kažu da bi trebalo da uzmem psa jer je do dobro politički, ali ja ne želim takve odnose sa ljudima", rekao je Tramp.

Predsednik Barak Obama imao je dva psa, Boa i Sanija.

Džordž Buš mlađi je imao nekoliko pasa, uključujći i Spota, koji je potomak psa koji je imao njegov otac dok je bio predsednik. Imao je i mačku, Indiju.

XS
SM
MD
LG