Linkovi

Ambasador Srbije kratko se sastao sa predsednikom Bajdenom u Beloj kući


Predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden tokom susreta sa ambasadorom Srbije u Sjedinjenim Državama Markom Đurićem, u Vašingtonu, 8. aprila 2022. (Foto: Instagram/markodjuric.srb).
Predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden tokom susreta sa ambasadorom Srbije u Sjedinjenim Državama Markom Đurićem, u Vašingtonu, 8. aprila 2022. (Foto: Instagram/markodjuric.srb).

"Republika Srbija nastavlja da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir, prosperitet i ekonomski napredak svih građana Zapadnog Balkana", napisao je u subotu na svom instagram nalogu ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

On je objavio fotografije posle, kako je naveo, kraćeg razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom i upisivanja u zvaničnu Knjigu gostiju Bele kuće.

"Visoko cenimo gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima, koji beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima", dodao je Đurić.

"Kao odgovoran i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici, Republika Srbija nastavlja da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir, prosperitet i ekonomski napredak svih građana Zapadnog Balkana", nastavio je ambasador Srbije:

"Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih".

Đurić je zaključio da će Srbija, "kao zemlja okrenuta budućnosti, ali i uz očuvanje svoje tradicionalne suštine", nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate i izgrađuje odnose i mostove saradnje u međunarodnoj zajednici.

Posetu ambasadora Đurića na druptvenim mrežama prokomentarisao je njegov američki kolega u Beogradu Kristofer Hil.

"Zadovoljstvo je videti odličnog ambasadora prijateljske zemlje u Beloj kući, zajedno sa predsednikom Bajdenom. Znak važnosti partnerstva koje delimo sa Srbijom više od 140 godina", napisao je ambasador Hil na Tviteru.

XS
SM
MD
LG