Linkovi

Tri žrtve pucnjave u crkvi u Alabami


Građani nakon pucnjave u crkvi Svetog Stefana u predgrađu grada Birmingema (Foto: AP/Butch Dill)
Građani nakon pucnjave u crkvi Svetog Stefana u predgrađu grada Birmingema (Foto: AP/Butch Dill)

Tri osobe ubijene su u pucnjavi koja se dogodila u crkvi u američkoj državi Alabama, saopštila je policija.

Treća žrtva, osamdeset četvorogodišnja žena, preminula je u bolnici dan pošto je osumnjičeni napadač otvorio vatru u crkvi Svetog Stefana u predgrađu grada Birmingema.

Prema policijskim podacima, sedamdesetjednogodišnji muškarac ustrelio je i dvoje starijih građana koji su preminuli u četvrtak.

"Ovo nikada nije trebalo da se desi – u crkvi, u prodavnici, u gradu ili bilo gde", rekla je guvernerka Kej Ajvi. "Nastavljamo da pažljivo pratimo situaciju".

Prema podacima sa sajta crkve, Bumers potlok večera bila je zakazana za četvrtak uveče. Najava događaja na sajtu zamolila je ljude da "donesu jelo da podele" i pozvala ljude da "jednostavno jedu i imaju vremena za druženje".

Pucnjava u crkvi u četvrtak je poslednja u nizu nedavnih pucnjava u Sjedinjenim Državama koje su ponovo pokrenule debatu o potrebi za reformom oružja. Prošlog meseca, 10 crnaca ubijeno je u rasističkom napadu na supermarket u Bafalu u Njujorku. Kasnije u toku meseca, 19 dece iz osnovne škole i dvoje odraslih ubio je naoružani napadač u Uvaldeu u Teksasu.

Hiljade ljudi okupilo se u subotu u Nacionalnom tržnom centru u Vašingtonu kako bi pozvali na strože mere kontrole oružja.

U izveštaju su korišćene neke informacije Asošijeted presa.
XS
SM
MD
LG