Linkovi

Muž ubijene učiteljice iz Teksasa umro dva dana posle nje


Poruke ubijenoj učiteljici Irmi Garsiji ispred škole
Poruke ubijenoj učiteljici Irmi Garsiji ispred škole

TEKSAS - Učiteljica Irma Garsija ubijena je zajedno sa koleginicom i 19-oro dece u pucnjavi u školi u Juvaldeu, Teksasu, u utorak.

Njen suprug Džo Garsija, star 50 godina, odneo je u četvrtak cveće ispred škole, stigao kući i "praktično se srušio", kazao je Njujork tajmsu njegov nećak Džon Martinez.

Irma i Džo Garsija bili su u braku 24 godine i imaju četvoro dece.

"Ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju u školama", rekao je Martinez.

Motiv masakra koji je počinio 18-godišnji Salvador Ramos i dalje se istražuje. Vlasti su saopštile da napadač nije imao dosije, niti registrovane mentalne probleme.

Porodica Garsija volela je da putuje i roštilja, napisala je ranije učiteljica Irma Garsija u onlajn pismu učenicima osnovne škole Rob. Navela je i da voli da sluša muziku i putuje u Konkan, na oko 40 kilometara od Juvaldea.

Najstariji sin porodice Garsija, Kristijan, je pripadnik marinaca. Drugi sin Hoze studira na državnom univerzitetu Teksasa. Ćerka Lilijana je pošla u srednju školu, a najmlađa ćerka ide u sedmi razred.

Irma Garsija je radila u školi 23 godine. Bila je birana i za učiteljicu godine, a 2019. je dobila i Triniti nagradu za izutetnost u obrazovanju. Garsija je bila i mentorka svojoj mlađoj koleginici Evi Morales, koja je takođe ubijena.

XS
SM
MD
LG