Linkovi

Blinken čestitao Dan državnosti narodu Crne Gore


Arhiva - Državni sekretar SAD Entoni Blinken
Arhiva - Državni sekretar SAD Entoni Blinken

U ime Sjedinjenih Američkih Država, čestitam narodu Crne Gore na proslavi Dana državnosti, preneo je reči državnog sekretara Sjedinjenih Država Entonija Blinkena Stejt department.

"Naše zemlje su ujedinjene u našoj ljubavi prema slobodi i nepokolebljivoj posvećenosti demokratiji. Dok Amerikanci rade na jačanju demokratije u zemlji i inostranstvu, gledamo kako multietnička demokratija u Crnoj Gori cvjeta, postaje sve snažnija, inkluzivnija i participativna", kaže Biinken u čestitki.

On podseća da se ove godine obilježava i peta godišnjicu Crne Gore kao članice NATO-a.

"Brutalni rat Rusije protiv Ukrajine potvrđuje da svi moramo biti marljivi u odbrani slobode, što Sjedinjene Države s ponosom čine zajedno sa svojim NATO saveznikom Crnom Gorom. Zahvalan sam zajednicama širom Crne Gore koje su otvorile svoja vrata izbjeglicama i pružile humanitarnu podršku Ukrajini", napisao je prvi čovek američke diplomatije.

"Sjedinjene Države će stajati uz Crnu Goru, kao prijatelja, partnera i saveznika, dok bude napredovala na svom evroatlantskom putu i zauzimala mjesto koje joj pripada kao punopravni član evropske zajednice", zaključuje se u saopštenju Bele kuče.

XS
SM
MD
LG