Linkovi

Sinu Vesne Medenice jednomjesečni pritvor, odbrana ulaže žalbu


ARHIVA: Policija privodi Vesnu Medenicu na ispitivanje.
ARHIVA: Policija privodi Vesnu Medenicu na ispitivanje.

Milošu Medenici, sinu nedavno uhapšene bivše čelnice crnogorskog pravosuđa Vesne Medenice, Viši sud u Podgorici odredio je, na predlog Specijalnog tužilaštva, pritvor do 30 dana, nakon što je ranije ove nedjelje uhapšen zbog osnovane sumnje da je organizovao kriminalnu organizaciju radi šverca droge i cigareta i nezakonitog uticaja na sudske ishode, potvrdio je za Glas Amerike njegov advokat Stefan Jovanović.

On je naveo da je sudija za istrage Višeg suda, Suzana Mugoša, Medenici odredila jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

“Ja, kao branilac (Miloša Medenice), ću sa tom odlukom polemisati zakonom propisanim sredstvima, to jest žalbom u ostavljenom roku”, rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je postupak protiv njegovog klijenta označen tajnim, zbog čega nije mogao iznijeti više detalja o slučaju.

Sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, uhapšenom u srijedu na podgoričkom aerodromu pri dolasku iz Beograda, prethodno je. nakon saslušanja pred tužiteljkom Natašom Bošković, uz isto obrazloženje, određeno zadržavanje do 72 sata.

Za Medenicom je krajem aprila raspisana lokalna i nacionalna potjernica radi saslušanja na okolnosti stvaranja kriminalne organizacije, čija je osumnjičena pripadnica bila I njegova majka.

Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila kasno uveče na podgoričkom aerodromu, odakle je namjeravala da otputuje za Beograd.

Osim Vesne i Miloša Medenice, u okviru iste istrage policija je uhapsila više osumnjičenih osoba među kojima ima i službenika Uprave policije i Uprave carina I prihoda.

Hapšenja su uslijedila nakon što je portal Libertas press objavio transkripte razgovora dostavljenih crnogorskoj policiji od EUROPOL-a, koji ukazuju na to da se Miloš Medenica navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge posredstvom policajca uhapšenog krajem prošle godine.

XS
SM
MD
LG