Linkovi

Begović: Medenica sprovedena iz bolnice u Istražni zatvor


Arhiva - Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica
Arhiva - Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica sprovedena je u srijedu iz Kliničkog centra Crne Gore u Istražni zatvor u Spužu, saopštila je njena odbrana.

Advokat Medenice Zdravko Begović potvrdio je ovu informaciju za Glas Amerike, nakon što je prošle nedjelje najavio takvu mogućnost u slučaju da medicinske pretrage pokažu da hospitalizacija nije neophodna.

Medenica je uhapšena 19. aprila na podgoričkom aerodromu, zbog sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Njeno hapšenje je uslijedilo nakon što je u javnost procurila prepiska njenog sina Miloša Medenice i njenog bivšeg tjelohranitelja o navodnoj nabavci droge iz Kolumbije i cigareta, u kojoj sin bivše čelnice pravosudja tvrdi da će ih njegova majka zaštititi od konkurencije.

Medenici je 20. aprila određen pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svjedoke, ali je zbog narušenog zdravstvenog stanja, do danas bila na medicinskim pretragama u bolnici.

Prema navodima lokalnih medija, ona je nakon prijema u bolnicu pokušala da izvrši samoubistvo, a njen advokat je potvrdio da , pored srčanih smetnji, ima i povredu na vratu.

Medenica je, kako je ranije saopštila njena odbrana, negirala optužbe koje joj se stavljaju na teret.

XS
SM
MD
LG