Linkovi

Vesni Medenici produžen pritvor još dva mjeseca


Dovođenje Medenice na ispitivanje, april 2022.
Dovođenje Medenice na ispitivanje, april 2022.

PODGORICA - Bivšoj dugogodišnjoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici produžen je u uturak pritvor još dva mjeseca, kazao je za Glas Amerike njen Advokat Zdravko Begović.

Takvu odluku donio je podgorički Viši sud nakon što je predlog za produženje pritvora podnijelo Specijalno državno tužilaštvo.

Begović je najavio da će podnijeti žalbu. Objašnjavajući razloge za produženje pritvora Medenici, advokat Begović navodi da " još nijesu ispunjeni svi uslovi da se brani sa slobode".

"Nijesu saslušani svjedoci, saizvršioci i još neki nijesu lišeni slobode, upravo ono što je bilo u prvom rješenju, jer istraga i dalje traje i nužno je saslušati i ostale svjedoke i preostale saizvršioce", rekao je Begović.

Vesna Medenica prethodno je danas ponovo saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda uhapšena je 17. aprila na Aerodromu Golubovci. Nju sumnjče da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Medenici je 20. aprila određen pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svjedoke. Trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

XS
SM
MD
LG