Linkovi

Crna Gora: Predsjedniku Privrednog suda određen jednomjesečni pritvor


Predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić u pratnji pripadika policije Crne Gore (Foto: VOA/Jovo Radulović)
Predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić u pratnji pripadika policije Crne Gore (Foto: VOA/Jovo Radulović)

Predsjedniku Privrednog suda Crne Gore Blažu Jovaniću, uhapšenom ranije ove nedjelje zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja nanio milionsku štetu državnom budžetu, Viši sud u Podgorici u četvrtak je odredio 30-dnevni pritvor, potvrdio je njegov advokat Predrag Đolević za Glas Amerike.

Đolević je rekao da je kasno sinoć završeno saslušanje njegovog klijenta u Višem sudu, ali nije mogao da govori o detaljima, niti da potvrdi kako se Jovanić izjasnio na saslušanju.

Pored Jovanića, jednomjesečni pritvor određen je i ostalim osobama uhapšenim u istom slučaju, među kojima su stečajni upravnici, advokatica i vlasnici firmi za privatno obezbjeđenje osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja u stečajnim postupcima oštetili državni budžet.

Portal "Vijesti" javio je da je 30-dnevni pritvor za Jovanića Viši sud odredio zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, na predlog specijalne tužiteljke Lidije Mitrović, koja ga tereti da je zloupotrijebio službeni položaj u deset stečajnih postupaka.

Sudski savjet je prethodno, na osnovu člana 103 Zakona o sudskom savjetu i sudijama, jednoglasno odobrio zahtjev Višeg suda za skidanje imuniteta Jovaniću,

Iz Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva ni dva dana nakon hapšenja Jovanića nisu izdali zvanično saopštenje.

XS
SM
MD
LG