Linkovi

Republikanci iz Mičigena odbacili Trampove tvrdnje o izbornim prevarama


ARHIVA - Predsednik Donald Tramp poslednjeg dana na položaju, pred ukrcavanje u predsednički avion u vazdušnoj bazi Endruz u Merilendu 20. januara 2021.

Istragom koju je vodila Republikanska partija u Mičigenu zaključileno je da, uprkos tvrdnjama bivšeg predsednika Donalda Trampa i njegovih saveznika, nije bilo rasprostranjene izborne prevare u Mičigenu, državi na srednjem zapadu koja je bila jedna od odlučujućih država za ishod izbora. Tramp je u njoj izgubio od demokrate Džoa Bajdena.

Odbor Senata Mičigena za nadzor rada vlade, u kome većinu imaju republikanci, objavio je izveštaj sa zaključkom da građani te države mogu da budu uvereni da prebrojani glasovi u državi u kojoj je Bajden pobedio za oko 155.000 glasova, predstavljaju "stvarne rezultate."

Tramp, koji je pobedio u Mičigenu 2016. kada je osvojio četvorogodišnji mandat u Beloj kući, i neke od njegovih pristalica, forsirali su diskreditovane teorije zavere da je prilikom brojanja glasova došlo do manipulacija u Mičigenu 2020. Pozivali su se na prvobitno pogrešno objavljenu informaciju da je Bajden pobedio u okrugu Entrim na severu Mičigena, koji je republikansko uporište, ali je ljudska greška tada bila brzo ustanovljena i ispravljena već narednog dana.

Istražni odbor je "snažno preporučio građanima da budu kritični i oprezni gledajući i slušajući one koji, radi lične koristi, promovišu dokazano lažne teorije.

Komisija je preporučila državnom sekretaru za pravosuđe da razmotri istragu ljudi koji su iznosili lažne etvrdnje o glasanju u okrugu Entrim kako bi "prikupili novac ili stekli publicitet" radi sopstvene koristi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG