Linkovi

Snimaju se tri nova filma iz serijala "Ratovi zvezda"


ARHIVA - Dejzi Ridli na svetskoj premijeri filma "Ratovi zvezda - Uspon Skajvokera", 16. decembra 2019. u Los Anđelesu(Foto: Jordan Strauss/Invision/AP)
ARHIVA - Dejzi Ridli na svetskoj premijeri filma "Ratovi zvezda - Uspon Skajvokera", 16. decembra 2019. u Los Anđelesu(Foto: Jordan Strauss/Invision/AP)

Filmska kuća Lukasfilm najavila je snimanje tri nova igrana filma iz serijala "Ratovi zvezda".

Vest je saopštila predsednica Lukasfilma Ketlin Kenedi prvog dana trodnevne konvencije u čast "Ratova zvezda" koja se održava u Londonu, a informacija je objavljena i na vebsajtu filmskog serijala.

Filmove će režirati Džejms Mangold, Dejv Filoni i Šarmin Obeid-Činoj, a Kenedi je troje filmskih stvaralaca izvela na binu tokom najave novih nastavaka popularnog serijala.

Film Džejmsa Mangolda vraća se u rane dane džedaja. Filonijev će biti posvećen "novoj republici" i zaokružiće povezane priče koje su ispričane u Diznijevim serijama "Mandalorian", "Knjiga Bobe Feta", "Asoka" i drugim.

Film Šarmin Obeid-Činoj fokusiraće se na događaje posle onih opisanih u "Usponu Skajvokera", a Dejzi Ridli se vraća u ulozi junakinje Rej, koja gradi novi red džedaja.

Mangold je reditelj "Logana" - desetog filma iz serijala X-Men - a takođe je režirao i novo, peto izdanje "Indijane Džons" (Indiana Jones and the Dial of Destiny) Filoni je autor Mandaloriana i Asoke, a Obaid-Činoj, kanadska rediteljka, novinarka i aktivistkinja režirala je ""Gospođicu Marvel" i Oskarom nagrađeni kratki dokumentarni film "Saving Face."

XS
SM
MD
LG