Linkovi

Preminuo glumac koji je igrao Darta Vejdera, Dejv Prous


Arhiva - Dejvid Prous, britanski glumac, pored obožavatelja koji nosi crnu masku Darta Vejdera, negativca iz serijala filmova Ratovi zvezda.
Arhiva - Dejvid Prous, britanski glumac, pored obožavatelja koji nosi crnu masku Darta Vejdera, negativca iz serijala filmova Ratovi zvezda.

Dejv Prous, britanski glumac koji stoji iza sablasne crne maske negativca u serijalu filmova Ratovi zvezda, Dart Vejdera, preminuo je, izjavio je u nedelju njegov agent Tomas Bovington.

"Sa velikom tugom moramo da objavimo da je naš klijent Dejv Proue ... preminuo juče ujutro u 85. godini", napisao je Bovington na Fejsbuku.

"Neka sila bude uz njega, uvek!" agent je rekao za BBC.

Bovington je dodao da je Prousova smrt "zaista i duboko slomio srce za nas i milione obožavalaca širom sveta".

Bivši bodibilder koji je postao glumac - Prousova visina od gotovo dva metra donela mu je ulogu trenutno prepoznatljivog antagonista u originalnoj trilogiji Ratovi zvezda.

Ali dok je oblačio sjajni crni oklop i ogrtač, snažni zapadnjački engleski naglasak rođenog Bristolca učinio je da su se filmski stvaraoci obratili Džejmsu Erlu Džonsu da da svoj hladan glas koji će se čuti iza maske Darta Vejdera.

Prous je bez obzira na to ostao vezan za lik, rekavši AFP-u 2013. godine da je "najveći zlikovac na velikom ekranu svih vremena".

Otkako je originalna trilogija Ratovi zvezda objavljena krajem 1970-ih i početkom 80-ih, Prous je putovao svetom susrećući se sa najvećim fanovima triologije.

XS
SM
MD
LG