Linkovi

Preminula Keri Fišer, legendarna "princeza Leja"


Carrie Fisher - 1956-2016
Carrie Fisher - 1956-2016

Keri Fišer, legendarna Princeza Leja iz serijala “Ratovi zvezda” preminula je u utorak posle teškog srčanog udara koji je u petak pretrpela u avionu, tokom leta iz Londona za Los Anđeles. Imala je 60 godina.

Ćerka holivudske glumice Debi Rejnolds i pevača Edija Fišera, prvi put se pojavila na Brodveju kao tinejdžerka u predstavi Ajrin, u kojoj je glumila njena majka. Prvu ulogu na velikom platnu imala je u filmu “Šampon” 1975, a zatim je na kratko studirala u Školi govora i drame u Londonu. Kada je imala 19 godina, dobila je ulogu princeze Leje u “Ratovima zvezda” Džordža Lukasa i preko noći postala međunarodna zvezda.

Pored uloge u trilogiji "Ratovi zvezda" i prošlogodišnjem nastavku “Buđenje sile”, Keri Fišer je takođe glumila u filmovima Braća bluz, Hana i njene sestre i “Kad je Hari sreo Sali”. Tokom karijere, otvoreno je govorila o svojoj borbi sa mentalnom bolešću – bipolarnim poremećajem kao i upotrebom droga, priznajući da je uzimala kokain tokom celog snimanja filma “Imperija uzvraća udarac”, kao i zloupotrebom lekova na recept.

O svemu tome pisala je u svojoj autobiografiji i monodrama “Wishful Drinking”. 1983. udala se za pevača Pola Sajmona od koga se razvela godinu dana kasnije, iako su vezu nastavili još godinama. Keri Fišer za sobom je ostavila ćerku Bili Lurd.

XS
SM
MD
LG