Linkovi

Rajan odbacio Trampove optužbe na račun FBI-a


Predsedavajući predstavničkog doma Pol Rajan tokom obraćanja na 21. globalnoj konferenciji Milken instituta na Beverli Hilsu, 2. maja 2018.

Istraga mešanja Rusije u američke izbore i mogućeg dosluha kampanje predsednika Trampa i Rusa i dalje je u centru pažnje američke javnosti.

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Pol Rajan odbacio je Trampove tvrdnje da je FBI ubacio špijuna u njegov izborni štab. Rajan je nedavno imao uvid u poverljive informacije o odluci Biroa da tokom predizborne kampanje upotrebi doušnika, koji je sa Trampovim saradnicima razgovarao o njihovim kontaktima sa Rusijom.

Lider republikanaca u Predstavničkom domu rekao je novinarima da je saglasan sa procenom svog kolege kongresmena Treja Gaudija, da FBI nije uradio ništa pogrešno, kako to Tramp tvrdi. Rajan je poručio i da predsednik ne bi trebalo sebe da pomiluje i da niko nije iznad zakona.

Američki predsednik i njegovi saradnici u međuvremenu su nastavili da oštro kritikuju istragu ruskog mešanja, a Trampov advokat Rudi Đulijani je čak izneo tvrdnju da specijalni tužilac Robert Maler pokušava da smesti Trampu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG