Linkovi

Tramp ponovo tvituje o istrazi: Nisam otpustio Komija zbog Rusije


Predsednik SAD Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u četvrtak da nije otpustio direktora Federalnog istražnog biroa Džejmsa Komija zbog istrage ruskog mešanja u američke izbore, iako je prethodno više puta izjavio da je upravo istraga bila razlog za tu odluku.

"Nije da je važno, ali nikada nisam otpustio Džejmsa Komija zbog Rusije", tvitovao je Tramp i optužio "korumpirane glavne medije" za promovisanje "lažnih izveštaja" o Komijevom otpuštanju.

Američki lider je u prošlogodišnjem intervjuu za televiziju NBC rekao da je pre svega razmišljao o istrazi Rusije kada je odlučio da otpusti Komija.

"I u stvari sam odlučio da jednostavno to uradim, rekao sam sebi : znaš ova ruska stvar sa Trampom i Rusijom je izmišljena priča i izgovor za demokrate zato što su izgubili izbore na kojima su trebale da pobede", rekao je tada Tramp koji često tvituje o istrazi uz ocenu da je reč o lovu na veštice, da njegova kampanja nije bila u dosluhu sa Rusijom i da nije ometao pravdu kada je prošle godine otpustio Komija, koji je u to vreme nadgledao istragu.

Tramp takođe, bez dokaza, tvrdi da je FBI ubacio špijuna u kampanju da bi podrio njegovu kandidaturu. Međutim, doušnik biroa razgovarao je sa trojicom Trampovih saradnika tokom kampanje zato što je postojala sumnja da je Rusija umešana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG