Linkovi

Devojčica upucana kada je otišla u komšijsko dvorište po svoju loptu


Policijska traka, ilustracija
Policijska traka, ilustracija

ŠAROLT, SEVERNA KAROLINA - Muškarac iz Severne Karoline ranio je iz vatrenog oružja 6-godišnju devojčicu Kinsli Vajt i njene roditelje, pošto su otišli u njegovo dvorište da uzmu loptu koja se tamo otkotrljala.

Ovo je četvrti incident tog tipa u Americi u proteklim danima. U Mizuriju je upucan crni tinejdžer koji je zvonio na pogrešna vrata, u Njujorku je ubijena devojka koja je parkirala ispred pogrešne kuće, a dve devojke ranjene su u Teksasu kada su greškom ušle u automobil za koji su mislile da je njihov.

Šef policije okruga Gaston u Severnoj Karolini, Stiven Zil, rekao je da policija traga za 24-godišnjim Robertom Luisom Singlterijem koji je pobegao nakon ranjavanja devojčice i njenih roditelja. Pucao je u još jednu osobu, ali je promašio.

On je inače pušten na uslovnu slobodu u decembru, a u zatvoru je bio jer je napao jednu ženu čekićem. Singlteri se sada tereti za četiri pokušaja ubistva i posedovanje oružja.

Zil nije rekao šta je tačno uzrokovalo napad i dodao da je istraga u toku.

Komšija Džonatan Robertson je rekao da se napad dogodio pošto su deca iz komšiluka pošla u dvorište osumnjičenog da uzmu loptu koja se tamo otkotrljala. On je rekao da je Singlteri uzeo pištolj i počeo da puca, dok su roditelji pokušavali da decu odvedu na bezbedno.

"Kako sam ga čuo da puca, počeo sam da vičem svima da legnu na zemlju ili se sakriju", kaže Robertson.

Metak je okrznuo šestogodišnju Kinsli Vajt po obrazu. Ona je odvedena u bolnicu, a potom puštena na kućno lečenje.

Njen otac, Džejmi Vajt, pogođen je u leđa i ostao je u bolnici sa ozbiljnijim povredama. Njenu majku, Ešli Hilderbend, metak je okrznuo po laktu.

"Jako sam uplašena. Moja ćerka je došla kući sa parčetom metka u obrazu", rekla je majka devojčice.

XS
SM
MD
LG