Linkovi

Devojka ubijena kada se parkirala ispred pogrešne kuće u državi Njujork


ARHIVA - Policijska traka na mestu uviđaja posle jedne pucnjave 2021.
ARHIVA - Policijska traka na mestu uviđaja posle jedne pucnjave 2021.

Devojka koja je planirala da poseti prijateljicu u drugom gradu u državi Njujork, ubijena je pošto se slučajno dovezla na pogrešnu adresu, i zaustavila ispred kuće čiji ju je vlasnik upucao.

20-godišnja Kejlin Gilis putovala je kroz ruralni grad Hebron sa još troje prijatelja kada je grupa skrenula na pogrešnom mestu i zaustavila na prilazu jednoj kući. Gilis je pokušavala da okrene automobil kada je vlasnik kuće, 65-godišnji Kevin Monahen, izašao na svoj trem i ispalio dva metka, saopštio je šerif okruga Vašington Džefri Marfi.

Grupa se dovezla do susednog grada Sejlema, severoistočno od Olbanija, blizu granice sa državom Vermont, i pozvala policiju i službu hitne pomoći, rekao je Marfi, koji je dodao da se pucnjava dogodila u području sa slabim dometom za mobilne telefone. Ekipa hitne pomoći je stigla i pružila Gilis prvu pomoć i dala veštačko disanje, ali nije uspela da joj spasi život.

Kada je policija stigla do kuće Monahena da istraži pucnjavu, on je odbio da izađe. Policija je sa njim pregovarala preko dispečera, a zatim i uživo, oko sat vremena, a potom je priveden, saopštio je šerif.

Monahen je odveden u zatvor okruga Voren i optužen za ubistvo drugog stepena.

Na konferenciji za novinare u ponedeljak, Marfi je izjavio da je Gilis, koja je živela u Šajlervilu, bila "nedužna mlada devojka koja je sa prijateljima tražila kuću druge prijateljice", objavio je Tajms Junion - dnevnik iz Olbanija. Rekao je da "nije bilo nikakvog razloga da se gospodin Monahen oseća ugroženo."

Pucnjava se dogodila nekoliko dana pošto je 16-godišnji Ralf Jarl upucan i ranjen u Kanzas Sitiju u Mizuriju, kada je zakucao na vrata pogrešne kuće gde je otišao da pokupi mlađu braću.

XS
SM
MD
LG